passionforfood

Här publicerar jag bilder på en av mina största passioner, matlagning.

Fredag sista september

Publicerad 2011-09-30 11:47:06 i Dagbok

Denna månad har rasat iväg tycker jag. Helt sjukt snabbt har den gått, men det är också skönt att den gått så snabbt. Härligt väder idag igen, ledig idag, skönt det, vara hemma och sova ut lite. Solen lyser och man känner att lite värme finns det allt kvar ännu.

Nej, nu tror jag att jag ska plocka ihop lite här hemma och sedan ska jag ut med hunden, han måste få komma ut o kissa lite o sådär.

Jag har blivit morbror

Publicerad 2011-09-29 15:27:16 i Dagbok

Grattis till min syster som äntligen blivit mamma till sitt efterlängtade barn. Det är väldigt roligt för hennes skull o själv har jag blivit morbror också då.

Ja de blev en bra näst sista dag i september detta, väldigt roligt!! Soligt och härligt väder också, skönt som fan.
Perfekt dag för henne att föda på.

Onsdag

Publicerad 2011-09-28 10:13:21 i Dagbok

Härliga onsdag, har precis kommt hem efter att ha jobbat förmiddagen med pappa. Har hjälpt han med lite saker nu på förmiddagen, imorgon ska vi gjuta något grejjs, det ska väl bli skoj..skoj o få klart det vi jobbar med nu, det är viktigt för korna att få komma in i ladugården innan de blir snö och annat, annars blir dom sjuka och kan dö.

Ska skriva ett inlägg om Hollywoodfruar snart, eller snarare ett mail som jag skickade till programmets producent igår.

Fredag

Publicerad 2011-09-23 18:28:30 i Dagbok

Fredag igen, gud så skönt. Härligt med fredagar, då blir det helg. Har varit och jobbat med pappa idag, precis som igår. Rätt skönt faktiskt att få jobba lite o så, komma hemifrån och hjälpa till. Vi håller på i en ladgård och bygger till det som ska vara en till ladgård för flera djur. Så de finns en del saker att göra om man säger så, vi ska gärna få klart det innan snön kommer, vilket kan komma när som helst nästan.

Nu ikväll, blir det nog idol sen bara ta de lugnt. Mamma o pappa är ute i birsta för att byta ut en grej till datorn, förhoppnings ska mammas dator fungera bättre efter detta nu. Det är min förhoppning alla fall.  Min fungerar ju bra, men hennes har varit knepig ett tag....ja tror ju att de är för att datorn är gammal och full med virus, men ja, de kan vara värt ett försök att byta.

Onsdag

Publicerad 2011-09-21 21:17:41 i Dagbok

Härliga onsdag, va? Vilken skön dag, mitt i veckan. Idag har varit en bra dag, började slappt och avslappnat som vanlgit, men sen så drog det igång och jag dammsög här i min familjs hus, det är viktigt att man hjälps åt....faktiskt. Sen blev det en hel del goos och bus med vovven Sigge, han är så söt, man blir så glad av han. Middagen idag bestod av ugnspannkaka, inte så jättegod, mamma hade inget mjöl, men den gick att äta ändå, blev lite som omelett.

Nu på kvällen, efter middagen var vi iväg till en gammal bonde här i byn och hjälpte han att måla sitt hus, de behövdes verkligen, utslitet på väggarna, så vi målade med vit grundfärg, det tog väl typ två timmar, det gick jävligt bra ändå, och skönt att komma ut några timmar.

SHF

Publicerad 2011-09-20 13:14:41 i Dagbok



Såg precis senaste avsnittet av SHF på tv3play.....vad ska man säga? Vet inte ens...känner
inganting............förut var det skoj att titta på, men nu, när psykfallet Gunilla är med, mår
man bara dåligt....jag mår uppriktigt sagt dåligt av att se hur hon beteer sig, hon är ju fan inte
normal någonstans, helt skadad i huvudet. PSYKOPAT, sök hjälp.

Sättet hon säger saker på, sättet hon pressar sin 9åriga dotter på, sättet hur hon behandlar människor
i sin närhet.....jag mår illa av att se henne. Förstår varför hon bor i USA...här i Sverige hade soc tagit
hand om hennes dotter.

Måndag

Publicerad 2011-09-19 18:40:05 i Dagbok

Måndag igen, trött och ledsen har jag varit idag, mycket tankar som snurrar i min skalle. De kom redan igår, och ja, de blev väl inte bättre idag om jag säger så...........känns bara så konstigt allt, en känsla jag aldrig känt förut...

Regnat har de gjort hela dagen idag, tror de håler på ännu, helt sjukt mycket de kommit, tur att de inte är snö haha, då hade det varit någon meter haha.

Skogen

Publicerad 2011-09-18 23:09:42 i Dagbok

Idag har jag och familjen varit i skogen och jobbat, skojigt värre. Jag o mamma, pappa o min syster var med, och hunden.





Lördag 17/9

Publicerad 2011-09-17 17:49:27 i Dagbok

Hej bloggen, blev inget inlägg igår av olika anledningar, mest helt enkelt för att mitt internet inte fungerade som det skulle....vilket suger lite, men ja, man får göra andra saker då helt enkelt.
Idag har varit en lugn dag, gjort lite saker här hemma, plockat lite o fixat, nu ikälvl blir det någon film på tv tror jag o bara chill. Idag åt vi hemmagjord pizza, de blir faktiskt riktigt gott när man gör det ändå, smakar gott, nästan lika bra som köpt, men bara nästan ;)

Torsdag

Publicerad 2011-09-15 19:05:55 i Dagbok

Fan då, känns som ja blir lite sen med att blogga och så nu...men de är bara för mitt internet är så konstigt...ja orkar inte ens försöka blogga just nu känner jag..

Jaja, har precis ätit mat, och nu blir det en slapp kväll med musik och bara annat vid datorn. Modo spelar sin första hemma match för säsongen ikväll när dom möter Frölunda, hoppas att dom vinner, vore skoj för dom att få en bra start.

onsdag

Publicerad 2011-09-14 19:50:19 i Dagbok

Sitter och slappar nu, har sökt jobb idag, o sådär, sen städat huset också, väldigt ansträngande, eller inte :)

Vad händer nu ikväll? Vet inte, chatt och annat i guess.

Måndag

Publicerad 2011-09-12 18:50:07 i Dagbok

Hallå, äntligen har jag lyckats få tag på internet igen, woho. Nu kan man känna sig som en normal människa igen, ha ha. Mitt mobila slutade fungera i natt som var, och jag har inte riktigt vågat användas mammas, eller ja, hon hade gömt det typ, och sen fick ja inte till det idag....men nu har ja mitt mobila igen :) Yes!

Blir självklart idol ikväll, ska ni också se? Sen efter Idol tror ja de blir SHF, dom brukar alltid kunna vara underhållande att se på.

Vila i frid Anna Lindh

Publicerad 2011-09-11 13:50:58 i Dagbok

8 år sedan idag, åtta år sedan mordet på Anna Lindh, och min paralellklasskamrat Natalie. Åtta år går väldigt snabbt, men att det just ska hända på 11 september allt....det är overkligt. Kommer ihåg beskeden om både Anna och Natalie, det var helt overkligt även det. Känns som detta inte uppmärksammas tillräckligt på något sätt, allt får stå tillbaka för 11 september.






9/11

Publicerad 2011-09-11 13:47:43 i Dagbok

Kommer ihåg att jag hade börjat första året på gymnasiet. En varm och härlig sensommar dag, men blå himmel och solsken. Vi satt och pratade nere i myshörnan på skolan då någon kommer och säger att ett plan flygit in i en skyskrapa i New York. Vi alla blir chockade och undrar hur det kan hända, hur kan man missa en hel skyskrapa, sen börjar funderingarna komma på hur stort planet var. När jag väl kommer hem slår jag på text-tv läser upp det senaste, innan jag hittar tv4 som har livebilder från NY. Sen kommer det...det andra planet, man ser direkt att det inte är ett litet plan, och man ser direkt att det är menat för den andra skyskrapan, sen smäller det.....kändes som att andningen och hjärtat stannade till, dom ögonblicken, kändes som en livstid nästan, jag kommer aldrig så länge jag lever att glömma det. Sen blev det kaos, och då man även senare fick veta att två andra plan kapats och var på väg mot andra mål, då förstod man väl först innebörden av det hela.

Sen följde många timmar med nyheter och uppdateringar, När tornen rasade...vilken overklig känsla, kan inte förstå det, kändes som på en film, men det visste man ju att det inte var. Allt dagarna efteråt handlade om detta, och man förstod vilken förändring världen stog inför.



Vad minns du av dagen?

Lördag 10/9

Publicerad 2011-09-10 13:19:31 i Dagbok

Idag är det lördag, skönt och slappt tycker jag, helgdag. Föräldrarna jobbar, jag är hemma med voven och lillasyster som spelar Sims. Själv sitter jag och glor på facebook, händer inte allt för mycket där dock, är väl för att folk slappar och inte är inkopplade på datorerna under helgen kanske, vad vet jag. haha.

Imorgon är det 10 år sedan terrorattackerna i New York, 10 år, helt sjukt känns det. Har skrivit ett inlägg som jag lägger upp då, om mina minnen från den dagen, vad minns ni?

Kristallen

Publicerad 2011-09-09 22:55:27 i Dagbok

Vilken jävla skitgala, rent ut sagt, haha. Så jävla uselt så ja kräks. Känns mest som att det är för inbördes beundran.
Sen såg ja en stund på idol ikväll också, inte mycket bättre det....nej, lägg ner tvn, visa filmer,enbart haha. Hur som helst, slapp och regnig dag, har regnat så ini helvete här idag så de finns inte.

Fredag

Publicerad 2011-09-09 14:29:23 i Dagbok

Helvete så fort denna veckan gått, shit. Vilket regnoväder det är här just nu....suck. Men ja, de kanske behöver komam lite regn, ja vet inte riktigt, men de känns som de nästna regnar varje dag denna höst....

Annars idag, jaa, vad händer? Vet inte, inga direkta planer, tänker väl se på Kristallen ikväll, de är alltid skoj att se tycker ju jag. Sen är det även tvpucken ihelgen tror jag, får se om jag ser något av den.

Tandoori

Publicerad 2011-09-08 23:53:21 i Dagbok

Var och käkade indiskt ikväll, gud, hade så höga förväntningar, o gud så besviken man blir då de inte infrias....


Förrätt


Varmrätt


Efterrätt

Stefan Liv, vila i frid

Publicerad 2011-09-07 23:57:12 i Dagbok




Vet inte vad ja ska skriva mer än så, känner mig tom, ledsen, sorgsen, allt. Vila i frid Stefan,
en av de största inom svensk hockey under mitt liv.

Onsdag

Publicerad 2011-09-07 15:44:10 i Dagbok

Hallå där bloggen, de var igår det, haha. Nej men allvar, de var det ju faktiskt. Idag är det regnigt i sundsvall...buhu. Tråkigt väder tycker ju jag, usch. Kallt också, men passar ju perfekt för shopping, idag kom mormor ner för att ja, vi skulle typ fira mig o så, fyllde ju år i augusti, men bodde inte här då. Så nu ska vi snart äta lite god mat och ha lite efterrätt o så, lite enklare. Sen har även mina saker kommit idag, yes, pappa har hämtat dom, så dom kommer hit snart, jag är överlycklig haha. Ska bli så skoj att få mina saker. Tacogratängen är klar och står i ugnen om kanske 20 minuter är det dag att äta.

Tisdag

Publicerad 2011-09-06 18:12:30 i Dagbok

Hallå där tisdagkväll och man är mätt i magen. Kyckling med ris blev det, gott, jag som kockade som vanligt. Väldigt gott med kyckling, det vet ju alla som läser denna blogg, att de är min favoritmat.

Idag har varit en lugn dag, inget specc som hänt, vaknade upp vid 12 av at mammma väckte mig, skönt att sova ut. Har lånat ur pengartill min bror, som jag ska få tillbaka nu ikväll, han kommer väl bort med dom nu snart.

Annars är de lugnt, spelar lite Harvest moon, känner mig helt besatt, ikväll ser jag fram emot ett till Idolavsnitt, inte världens roligaste, men någonting att göra.

Måndag

Publicerad 2011-09-05 14:03:38 i Dagbok

Måndag igen , ny start på veckan, den första måndagen här i Sundsvall. Det är vecka 36 nu, känns helt sjukt måste jag säga. Vecka 36, ja herregud säger jag bara. Idag är jag bara hemma och tar det lugnt, mår sådär, lite o tänka på och annat så, ja...det känns bra att bara ta de lugnt idag.

Sitter och spelar lite tvspel också, ett gammalt spel till min Gamecube. Harvest moon

Idol

Publicerad 2011-09-04 21:40:32 i Dagbok

Såg på idol ikväll, hade längtat efter det, men i samma stund som de böjar ångrar jag att jag längtat ,för ja kommer på hur det suger. Eller inte suger, men man jämför ju hela tiden med hur det amerikanska är, o de är ju så jävla många ggr bättre så.....ja, köp in det hellre säger jag. Det vore något de haha.

Svampplockning

Publicerad 2011-09-04 17:48:42 i Dagbok

Idag har jag och mamma plockat svamp i skogen, vi fick sällskap av hunden och lillasyster. Det var mysigt. Vi hittade vanliga gula kantareller och trattkantareller, en hel korg fick vi, som nu ska ätas till middagen, passar de till mos tro? Vet fan inte, men de ska bli intressant o smaka. De var sista dagen man vågar vara i skogen idag, för älgjakten börjar imorgon, då blir det livsfarligt att vistas i skogen, har man otur kan man bli skjuten. Lägger upp lite mer bilder i nästa inlägg.



Sett fångarna

Publicerad 2011-09-03 21:39:30 i Dagbok

Precis sett Fångarna på fortet och sådär på tv4. Nu såg jag att det var Hot shots första filmen också, men ja orkar inte se den. Ska se på Simpsons och twittra lite istället tror jag, känns roligare av nån anledning.

Matlagning

Publicerad 2011-09-03 15:50:43 i Dagbok

Efter att ha varit ute och plockat hela dagen med både det ena och det andra, krattat gräset o lite sånna sysslor ute. Nu precis ätit middag, min egenlagade köttfärssås med paprika och bacon. De lät som att dom som åt den blev nöjda med resultatet ialla fall, det kändes kul tycker jag.

Får se vad kvällen innebär, vill gärna koppla in min andra, stationära datorn, men skärmen finns inte, och sladdarna jaa, dom är i Göteborg har mamma tagit reda på, inte så speciellt snabba dom dära bussgods haha.

Lördag

Publicerad 2011-09-03 13:28:21 i Dagbok

Hej bloggen, lördag idag, dagen har börjat med att jag plockat av och städat här i huset. Plockat, dammsugit, golvtorkat och lite sådär sånt som behövs. Mamma ville ha hjälp med det, så självklart ställer jag upp på det. Det är viktigt att hjälpa till, så att inte en person får göra allt.

Nu kan jag nöjt sitta vid datorn och sådär utan att skämmas över det , för nu har jag gjort mitt för idag lixom. De ska iväg på hockey senare, ska bli skönt att vara själv lite, om jag nu inte bestämmer mig för att åka med, vilket jag knappast tror på.

Klippt gräset

Publicerad 2011-09-02 20:13:46 i Dagbok

Har klippet gräset idag, inte hela, men en bra bit av den, ska ta resten nån annan dag är det tänkt. Sen så har vi grillat idag, gott. De var väldigt gott, mätt blev man också, kött och potatis, smarrigt. Sen även lite bearnaisesås, så var maten helt perfekt.

Sitter och segar nu, försöker komma på om de finns något på tvn, men tvn funkar i vilket fall som helst inte....så de suger rätt så hårt faktiskt, de blir en kväll vid datorn återigen.

Lady Gaga

Publicerad 2011-09-02 14:09:19 i Dagbok

Spelar Lady Gaga på pappas stereo för fullt. Vet inte om det uppskattas av mamma så jättemycket, men hon verkar gilla det, hon har inte sagt något alla fall. Detta ger låtarna en helt ny känsla, shit, första gången ja lyssar med stereo.

Fredag

Publicerad 2011-09-02 13:42:38 i Dagbok

Fredag igen, sista dagen på jobbveckan för alla, själv ska jag ju iväg på måndag på intervju,ska bli intressant att se. Internet här hemma har pajat vad det verkar dessvärre, de suger riktigt hårt.....förstår inte vad som har hänt egentligen, men ja hoppas att de löser sig snart, vill inte sitta med mobilt bredband, men det funkar ju så länge.

Tror det blir grillat idag, hoppas på det ialla fall, skulle vara så jävla gott tycker jag.

Arbetsförmedligen

Publicerad 2011-09-01 16:51:50 i Dagbok

Har kommit hem från stan och arbetsförmedlingen, det gick bra till slut, när ja fick träffa nån som kunde hjälpa mig, de tog till, men ja, till slut så. Har fått en tid om att ja ska tillbaka dit först nu på måndag den 5e och sen även den 13e för någon slags branschinformation, vet inte vad det innebär men, info om saker i guess haha.

Första september idag, första höstmånaden kan man säga, alla fall här i norr, känns verkligen som hösten är på gång. Visar en bild på hur det ser ut här.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela