passionforfood

Här publicerar jag bilder på en av mina största passioner, matlagning.

I Sundsvall

Publicerad 2011-08-31 23:19:36 i Dagbok

För två timmar sedan kom ja till Sundsvall, nu är jag här igen, efter tre år, så bor jag här. Det känns, helt okej faktiskt, bättre än vad ja trodde att det skulle göra faktiskt. Skönt på nått sätt :)

Här är min systers söta vovve Sigge. Söt va?

Tågblogg

Publicerad 2011-08-31 14:16:18 i Dagbok

Sitter på tåget nu på väg mot min gamla hemstad Sundsvall, känns väl...okej, i guess. Vet inte riktigt vad annars man ska säga, kan ju inte hata det, eller jo de kan man, men de blir ju inte bättre av det. Så nu är man på gång, har rest i två timmar snart. Nässjö passerades nyligen, så de är en bra bit kvar.


Sista natten

Publicerad 2011-08-30 21:55:20 i Dagbok

Jaha, sista natten på nu i denna lägenhet, denna landsdel och denna stad. Känns....jobbigt och konstigt, udda och ja vet inte, ångestfyllt. Imorgon flyttar jag, tillbaka till min gamla hemstad Sundsvall igen....det känns, udda som sagt, det är nog det bästa ordet, udda. Har man inte bott i staden på tre år, så är det en speciell känsla att återvända, men de blir nog bra efter ett tag, de är nog mest resan på 9 timmar som jag inte ser fram emot.....

Ja, så detta blir sista inlägget från Kristianstad, så är det, två år här , ett år i gbg, men nu tillbaka till där jag bott större delen av mitt liv.

Dokumentär

Publicerad 2011-08-28 22:44:46 i Dagbok

Sitter och kollar på en dokumentär på svtplay just nu, den kan jag varmt rekommendera. Handlar om barn som har cancer, riktgit hjärteskärande och värmande, sorligt och stärkande.

Hur många lingon finns det i världen?

Publicerad 2011-08-28 16:14:41 i Dagbok



Såg ju denna film igår, eller inatt. Den borde alla människor se, alla som inte har sett den, och ni som sett den, se den en gång till. Den var riktigt bra. Som vanligt har svenska filmer ett sätt att beröra, som inte många andra utländska filmer klarar av. Denna filmen handlar om Alex, en kille som flyttar tillbaka till sin hemstad Hudiksvall, för att försöka hitta ett jobb. Det finns bara ett jobb, på ett dagcenter som kallas för Paradiset. Alex är först reserverad och är inte vad utvecklingsstörda, men anpassar sig efter ett tag och börjar verkligen att se Leif, Kjell-åke, Kristina, Katarina, Ebbe och Filippa som sina vänner.

Alex tycker att gruppen på Paradiset bara får syssla med tråkiga saqker, som att hålla på med ved, och anmäler dom därför till en talangjakt i tv där dom ska vara med. Detta är verkligen inte bra mottagit hos gruppens föräldrar som anklagar Alex för att ta onödiga risker med deras barn. Det hela slutar dock med att Paradiset ger sig iväg själva på talangjakt utan Alex. Hur går det, vad slutar allt med, och vad händer med gruppen? Ja se filmen så får ni svaren.

Detta är en varm film, som går rakt in i hjärtat på mig. Hur vänskap och förståelse byggs mellan människor med helt olika nivåer i förstånd. Otrolig varm och härlig film, en dramafilm, många tårar, usch. Nära att bryta ihop under slutet.

Nej blixten!

Publicerad 2011-08-28 15:23:40 i Dagbok

Förstår inte, men ja, de blev så. Usain Bolt blev diskad på 100meters finalen, herregud vilken skräll. Hur gick det ens till, han måste varit otroligt överladdad eller något sånt.

Hyrt film

Publicerad 2011-08-27 21:17:16 i Dagbok

Idag har jag hyrt en film. Hur många lingon finns det i världen. Ska se den nu tänkte jag, den kan säkert vara väldigt rolig och väldigt intressant tror jag. Gillar svenska filmer, framför allt för att man kan relatera till miljöer, städer och tankar hos dom som är med i filmen, man känner igen sig helt enkelt.

Någon som sett filmen?



Lördag 27/8

Publicerad 2011-08-27 13:38:48 i Dagbok

Woho, lördag igen, ska börja packa på riktigt idag är det tänkt. Så ja slipper att ta allt i veckan, känner att jag inte riktigt pallar det haha. Blir lite väl mycket o hålla på med känner jag. Annars sitter jag och segar vid datorn just nu, kollar facebook, friidrott och lite annat.



Snart ska Moa Hjelmer löpa 400meter och försöka ta sig vidare från försöken. Lycka till.

Fridrotts VM

Publicerad 2011-08-26 21:58:48 i Dagbok



Vilka ska sitta uppe och se? Jag ska försöka orka med några timmar alla fall, får se hur många.
Isabella Andersson som jag för övrigt träffat och vet vem det är, är vårat kanske största hopp.
Hon springer marathon inatt. Runt 2 tiden tror jag hon ska börja sin jakt på medalj.

Fångarna på fortet

Publicerad 2011-08-25 21:57:37 i Dagbok

Är så glad att detta har börjat igen, så bra underhållning, lättsamt och roligt. Underbart att också Kurtan är den som ställer gåtor i tornet, han är så bra Lasse Brandeby, älskar han som komiker. Så jävla bra tycker jag att detta program är, även om det är uttjatat.

Vad säger ni om fångarna?

Herregud

Publicerad 2011-08-25 17:41:59 i Samhälle/politik

Hittade en blogg, som var länkad ifrån här. De handlar om feministsnacket, genuskampen, fighten, kriget kan man säga det. De handlar dels om vad en tjej som heter Danni, skrivit på sin blogg, som ni hittar här. Hon har skrivit ett vanligt inlägg om hur hennes dotter leker med dockor och lägger dom i sin vagn och annat. Ett inlägg som tog fart, om man säger så, minst sagt. Framför allt Miss Lady Dahmer, en väldigt frispråkig feminist och genusförespråkare, som har starka åsikter, har gett sig in i matchen och förkastat allt vad Danni gör. Ett helg gäng med anhängare på både Dannis och Lady Dahmers sida säger också sitt i kommentarsfältet.Detta har spårat ut och återkommer med kränkande kommentarer i varje inlägg som nu Danni skriver.

1. Här är grejjen, JA, en genusdiskussion är viktig, otrolgit viktigt för att försöka få ett mer jämnställt samhälle, att inte cementera gamla könsroller osv. Men det måste ske på en rimlig nivå. Man kan inte som vissa, hoppa på denna mamman och säga att hon är en dålig mamma, att hennes dotter kommer bli ett offer, bara för att hon får leka med dockor.

2. Man kan inte heller HÄVDA, och FASTSLÅ att alla män kommer växa upp våldsamma och bli mördare och våldtäktsmän, bara för att dom får leka krig och annat när dom är små. Man kan heller inte tvinga på pojkar klänningar, långt hår, smink och annat, bara för att. Självklart ska valet finnas, men man ska inte tvinga på något, vad hjälper det?

3. Jag fattar inte, VARFÖR ska folk lägga sig i så jävla mycket hur Danni uppfostrar sitt barn? Varför? Vad får man ut av det? Mår man bättre som människa för att man kränker en mamma som uppfostrar sitt barn med kärlek och sunda värderingar? Finns det inget bättre o göra? Finns det ingen gräns, för hur man som FEMINIST uttrycker sig mot en annan mamma, finns det inte något vett? Varför ska världen vara svart eller vit för en feminist, finns det ingen gräns?

4. FEMINISTER och människor som nu är såhär, extrema, ser allt i svart eller vitt, kallar män för idioter, mördare, mansgrisar, apor och allt vad det är.....är i mina ögon precis lika farliga och galna som extremister av alla slag. DE är så övertygade av sina egna teorier, att alla män är onda svin som ska tystas, att det blir läskigt, lika läskigt som högerextremister, vänsterextremister, religiösaextremister osv.

Jag röstade på V och är medlem i ungvänster, men när jag ser allt detta tjaffs och bråk som är, så ångrar jag mig nästan. Jag ser mig själv, inte som feminist, men som en person som vill ha det lika mellan könen, att det inte ska vara skillnad mellan män och kvinnor på arbetsplatser, att inte män inom barnomsorgen ska få blickar efter sig, att män och kvinnor ska tjäna lika mkt osv......men att ta det så långt, som många andra gör......de gör mig spyfärdig.

Update:

Lite mer om kommentarer kring detta och ja, annat skit finns på dessa länkar.

http://babybambola.blogspot.com/2011/08/jesus-christ.html#comments

http://babybambola.blogspot.com/2011/08/i-kneeeeew-it.html#comments

Save the sharks

Publicerad 2011-08-25 16:09:10 i Samhälle/politik

När vi ändå håller på med delfiner så kan vi lika gärna gå över till hajar. 250.000 hajar får sina fenor avskurna varje dag i världen. Detta leder till att dom förblöder och drunkar, eller blir uppäten av andra fiskar. Köttet är man inte intresserad av, bara fenorna som man kan tjäna väldigt mycket pengar på. Det man gör är hajfenssoppa, som anses vara en delikatess i asien, du kan få betala upp mot 2.000kr för en skål soppa.

Finns en svensk ung kille, som är 9år gammal som gjort en sida, som uppmärksammar detta. Där kan man även skriva under med sitt namn, vill du göra skillnad, gör det. 23800 namn finns redan med, från hela världen, men varje namn gör skillnad.




Såhär kan det swe ut, förjävligt!

Länken till hemsidan är här!

Lite hells kitchen

Publicerad 2011-08-24 14:54:48 i Matlagning

Ska se några avsnitt av Hells kitchen tänkte jag mig nu, rätt underhållande program, dock föredrar jag Masterchef, men både den amerikanska och australiensiska versionen är slut för säsongen så, ja, vad ska man göra, jo vänta på att det svenska drar igång...vilket lär bli nästa år....tyvärr.

Men ja, Hells Kitchen får duga så länge.

Onsdag

Publicerad 2011-08-24 12:35:41 i Dagbok

Har pratat med hyresgästföreningen nu, måttligt less på att dom håller på och renoverar här ovanför, utan att direkt ha ett slutdatum verkar det som. Först skulle de hålla på juni ut, nu skulle det sluta i förra veckan, men inte då, dom håller på även idag och denna vecka.....så nu har jag lessnat och ska ta kontakt med dom nu igen och kräva ersättning för störningar i boendet.

Bad tuesday

Publicerad 2011-08-23 11:57:19 i Dagbok

Usch idag är en tråkig dag.....verkligen, min sista dag med personen som jag gillar mest. Så jävla jobbigt att bara säga hejdå, även om de är bara tillfälligt, och inte för evigt. Bara det att säga hejdå, eller ja, o inte veta när man riktigt ses igen....gosh, de är så jävla jobbigt. Så fort personen kom härifrån och jag stängde dörren till mitt rum så började jag gråta som faan, i typ 15minuter...men nu har det gått över för stunden...ska försöka äta lite lunch nu istället...det kan nog behövas. Varför ska de vara så jobbigt och varför ska man tvingas till vissa saker? Förstår inte livet.

SHF

Publicerad 2011-08-22 23:31:40 i Dagbok

Svenska hollywoofruar är tillbaka på tv3, så skoj tycker jag. Roligt att se de första avsnittet, var ett år sedan sist det gick tror jag. Dock måste ja säga att ja blev lite förvånad över hur bittra dom är mot varandra, visst det kan vara klippt och så, men ja vet inte. Många syrliga kommentarer mot varandra. Det är ju visserligen tv och dom har ju gjort sitt yttersta för att vinkla det så mycket det går.



Måndag

Publicerad 2011-08-22 13:49:34 i Dagbok

Måndag igen, ny vecka, precis ringt och pratat med städfirman om att skjuta upp mötet till imorgon, kändes bra tycker då jag. Så runt 10 imorgon kommer dom komma för att kolla på hur mycket städning det kan röra sig om.
Idag då, ja, mulet och blåsigt ute, hösten är verkligen här, även om det är relativt varmt på kvällarna ännu. Sommaren gick ofantligt snabbt detta år, förstår inte vart defn tog vägen, kändes som att det var bra väder i en vecka typ.

Nu ska ja fixa det senaste avsnittet av masterchef och njuta av kockkunskaper och matlagning en stund. Hörs sen.

Dokumentär

Publicerad 2011-08-21 23:07:23 i Dagbok

Sett en till dokumentär om terrordåden i Utöya. Den finns uppe på tv4play för tillfället. Se den om ni missade den. Sorlig som bara den, men se den ändå.

Börjat städa och packa

Publicerad 2011-08-21 20:41:34 i Dagbok

Flyttar om 10 dagar, så idag har jag börjat plocka ihop och rensa om man säger så. Känns skönt att börja i tid så man hinner i lugn och ro. Blev hela fem sopsäckar som åkte ut i sophuset. Kläder, filmer, skivor, och annat plock som bara åkte bort haha. Ska ju flytta 100mil, så vill inte ha så jättemycket över till dess att jag flyttar, så otroligt jobbigt kommer det bli ändå att få med sig allt.

Men nu är etapp ett inledd, etapp två och tre sker så småningom, måndag den 29e kommer jag ha hyrbil och skickar mina saker via bussgods, sen är det flyttstädning som jag har lejt bort, skönt som fan.



Minneskonsert

Publicerad 2011-08-21 15:16:12 i Samhälle/politik

Ser på minneskonserten från Oslo på svtplay just i detta nu. Nyligen höll kung Harald av Norge ett känslosamt och värmande tal där han hade gråten i halsen flera gånger. Imorgon är det en månad sedan den fruktansvärda dagen i Norge, som förändrade världen för många. En månad, men vi som är kvar på jorden och lever här i samhället, måste se till att aldrig glömma, aldrig glömma de människor som dog och fick sina liv avslutade för frihet och demokrati!

Lördag

Publicerad 2011-08-20 14:13:24 i Dagbok

Lördag och helgdag. Om 11 dagar är det dags för mig att flytta, om 9dagar är det dags börja packa och sådant....känns väl sådär, helt ärligt, känns som ja inte kommer hinna, men ändå hinna. Har bokat tågbiljett till Sundsvall den 31a klockan 12.30 så ja, de är planen att vara på det tåget.

Idag då, ja vad händer, jo just, har bokat tvättstuga till nu i eftermiddag, mellan fyra och sju, de får ja inte glömma idag, blev inget av med det igår,så nu idag måste ja verkligen tvätta.




Mina favoriter

Publicerad 2011-08-19 21:25:01 i Dagbok

Detta är mina favoriter på youtube, följer dom varje dag, känns som jag känner dom haha. Jesse och Jeana, två videobloggare som även utför pranks på varandra, väldigt roligt. Just nu har jag fastnat för att se deras dagliga videobloggande, men även ibland kommer det upp pranks.

Gaga öppnar VMA

Publicerad 2011-08-19 13:39:27 i Lady Gaga

Vet inte om alla vet detta, men igår blev det klart att Lady Gaga ska öppna VMA11.

Här är en reklam/promo med Lady Gaga. Är det kanske Government Hooker hon ska uppträda med?

Guess what, ITS FRIDAAAY FRIDAAY

Publicerad 2011-08-19 13:29:29 i Dagbok

haha, nej ja ska inte skriva om Rebecca Black, även om ja tycker synd om henne och det öde uon fått...inte skoj någonstans, och folk kan vara så otroligt elaka via internet och kommentarer som ger. Usch!

Hörni idag är det återigen höstväder ute, burrigt och kallt, tror faktiskt att blommorna åp träden här utanför börjar ge upp nu och bladen tappar sin färg lite, så snart är det nog höst, snabbare än vad man vill kanske...

Annars idag, händer väl inte så jättemycket, ska städa lite och plocka, börja förbereda inför flytten som är om mindre än två veckor bort, ska rensa ut en jävla massa saker hade jag tänkt, kläder, filmer och annat. Det behövs verkligen, tänker inte släpa med mig allt till norrland.

Ha en bra och skön dag.


17e augusti

Publicerad 2011-08-17 13:14:41 i Dagbok

Hej bloggen, dagen efter födelsedagen, vaknat upp och tagit det lugnt nu på morgonen, snart ska jag samla krafter för att gå bort och handla mat, de blir också trevligt värre...eller hur var det nu? Hatar egentligen att handla, massa folk, trångt och jävligt, svårt o veta vad man ska handla, men men.

Hörs senare

Ångest

Publicerad 2011-08-16 18:08:58 i Dagbok

Ja tycker inte att jag förtjänar att ha ångest på min födelsedag, men jo, så är det. Jag har ångest, ångest för att jag börjar bli gammal.....de är hemskt. Ångest över att jag inte vet vad ja vill, vad ja ska göra i livet. FItta också, en sån jävla ångestdag. I hate it..men jaja, bara några timmar kvar, sen kan ja försöka släppa denna ångestdag.

Grattis

Publicerad 2011-08-16 13:12:18 i Dagbok

Grattis till MIG!!! Grattis till min kusin och grattis till Robin, vi alla fyller år samma dag haha.

Ha precis varit till affären och handlat lite, funderade länge på tårta, men kom på att det var meningslöst då den bara kommer ruttna, eftersom jag är själv haha. Så efter mycket funderande blev det kakor och glass, haha. Lika gott det lixom.

MUMS



Gott va?

Snart birthday

Publicerad 2011-08-15 22:15:32 i Dagbok

Snart har det gått ett år sedan jag fyllde år igen...tiden får förjävla snabbt alltså haha. Vet fan inte varför de är så, men ja, de är väl skoj eller nåt. Nu fyller man snart igen, shit.

Har ni fyllt år i år?

Ska alla fall baka något när ajg fyller imorgon, tror jag, om jag orkar. Kanske, eventuellt. Får se helt enkelt hur jag gör. Om jag får pengar.

Yoü and I

Publicerad 2011-08-14 21:59:55 i Lady Gaga

Har äntligen kommit ett releasedatum för Lady Gagas nya video, Yoü and I. Den 18e augusti klockan 13.50 kommer den!! Efter videon så kommer Lady Gaga släppa någon nyhet, spännande som bara den.
Såhär skriver en av de mest trogna Lady Gaga källorna.

"The wait for the “Yoü & I” music video is almost over! The highly-anticipated clip will make its debut on MTV this Thursday, August 18th at 7.50 p.m. EST. Following the premiere, Lady Gaga will make a special announcement from New York City."

Fab or what?

Breivik äcklet

Publicerad 2011-08-14 13:44:11 i Samhälle/politik

Möttes av rubriker som skriver att Breivik är tillbaka på Utöya. De var tydligen dags för rekonstruktion och sådant att äga rum. I åtta timmar hade de vandrat runt ute på ön, med han fäst i rep och annat, poliser som vaktade hela ön, helikoptrar som fanns i luften, allt för att garantera en massmördares säkerhet. De ungdomarna som dödades för tre veckor sedan hade ingen säkerhet, så varför ska ABB ha det? Släpp lös skiten och se hur långt han tar sig istället.

d

Förbannade svin, hoppas han ruttnar i fängelset, sån jävla vidrig människa

Söndag

Publicerad 2011-08-14 13:43:33 i Dagbok


Hallå bloggen, har vaknat till liv nu och allt sådant där, en molning och grå söndag i Skåne…alltså söndagar måste vara de tråkigaste dagarna som finns enligt mig, ingenting händer, absolut ingenting, man går bara och väntar på en ny vecka känns det som. Så känner alla fall jag.

Vad ska ni göra idag? Själv blir det nog tvättstugan och städning..

Gaga i LA

Publicerad 2011-08-13 18:45:38 i Lady Gaga

Hon är så snygg, så vacker tycker jag. Speciellt när hon har så "vanlig" stil typ. Hon är ju känd för sina mer extrema outfits, men ja gillar verkligen att hon gått tillbaka till hennes blonda hår och lite mer vanliga klädstil, sjukt snyggt.










Gaga teaser

Publicerad 2011-08-12 16:19:04 i Lady Gaga

Lady Gaga har lagt upp en teaser till videon Yoü and I. En bild där hon sitter vid ett piano ute på en åker ser det ut som. Tror detta kommer bli en av hennes bättre videos. Den kommer på hennes 1000de tweet, hon är uppe i 993 nu.



/ Henrik

Gravida grannen röker

Publicerad 2011-08-12 14:17:47 i Samhälle/politik

Någonting som jag stör mig lite på, eller ganska mkt på, när man bor i lägenhet, de är grannar som röker, som står ute på sin balkong och röker. Det sprids nämligen till alla andra som bor i närheten, vilket gör att jag, som icke rökare, drabbas och blir passiv rökare då jag har fönstret öppet. Ja blir galen på det, borde det inte införas något förbud mot rökning i lägenheter och balkonger? Vill om nu dra i sig giftet kan dom väl ta sig ut på gården, eller?

Det som dessutom, är ännu mer upprörande, är att denna mamman är GRAVID, och hon röker alltså under sin graviditet. Varför? Skaffa inte barn om du inte kan sluta upp med rökningen under 9 måndader, du kan seriöst skada ditt barn, hur tänker människor som röker gravida? Bara vetskapen om att man kan skada sitt barn, ge barnet hjärnskador som inte går att fixa, borde ju räcka för att förstå att man inte ska chansa?

Passiv rökning, dödar över 600.000 människor i världen varje år, varav ca 300 i Sverige.



/ Henrik

Rebecca Black

Publicerad 2011-08-11 16:23:12 i Musik

Tycker lite synd om henne, på något sätt. Mest hatade på youtube, och en av de mest hatade på hela internet. Här gör hon ett framträdande i Americas got talent, och ja, de låter väl inte sådär jättebra....men inte heller brutalt dåligt.



Varför ska hon vara med här? Vem kom på ideén att tacka ja? Hennes föräldrar, eller hon själv? Med tanke på att hennes föräldrar betalade 25.000kr för videon till Friday så tror ja starkt att de är dom. Härligt med föräldrar som vill förverkliga sig själva och uppnå någon slags rikedom, eller kändisskap genom att göra sitt barn till det mest hatade någonsin....

/ Henrik

Grattis Per!

Publicerad 2011-08-09 12:18:37 i Dagbok

Idag fyller min bästa barndomskompis år! Grattis på han, vi var bästa vänner, ja, i nästan hela livet, men 14-15 år alla fall. Grattis på dig. Hoppas du får en bra dag med massa tårta och annat roligt.  Har otroligt mycket minnen med dig, går inte att räkna upp alla, men jag saknar det, saknar dig.



/ Henrik

Lady Gaga cover art

Publicerad 2011-08-06 12:18:23 i Lady Gaga

Lady Gaga presenterade sitt singelcover på den kommande singeln Yoü and I. Hon ser ut som en maffiaboss på det, riktigt grymt och snyggt tycker jag personligen.



Hon ser ut som en italiensk maffiaboss.

Masterchef

Publicerad 2011-08-05 23:26:27 i Matlagning

Ska se näst sista avsnittet på Masterchef Australia nu. Sista masterclass och top 24 är tillbaka i köket.



Sen på söndag, smäller det, den stora finalen mellan Kate och Michael, tror Kate har bra
chans faktiskt.

/ Henrik

The cove

Publicerad 2011-08-05 15:16:49 i Samhälle/politik

Såg precis en dokumentär på svtplay, the cove heter den, och handlar om den vidriga slakten av över 20.000 delfiner varje år i Japan. Det är fruktansvärt, man blir illa berörd verkligen, speciellt när man ser hur rött vattnet färgas och man vet hur många delfiner som dödas. Över 20.000 delfiner dödas utan anledning, köttet används inte ens, för det innehåller för mkt kvicksilver, så det är skadligt för människor. Däremot så lurar affärer i Japan folket i affärerna genom att märka om delfinköttet till valkött och annat. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, gör som jag, skriv på mot delfinslakten!





Gå in här för att skriva på och hitta mer info.



/ Henrik

Livet i studentkorridor

Publicerad 2011-08-05 09:16:40 i Dagbok

Ja bor ju i studentkorridor, kan vara både en njutning och en skräck, mestadels det sistnämnda faktiskt. Idag kommer en städfirma hit för att ta rätt på skräp och annat skit som föregående gäster lämnat efter sig, för när man flyttar från en studentkorridor finns inget som heter ansvar. Här har mina, föredetta grannar lämnat sopor, möbler, skräp och mat kvar, till oss som är kvar kanske, jo de är väl en snäll tanke om de vore så, men här handlar det om att dom inte ens orkar ta med det härifrån.

Killen som bodde här innan, shit säger jag, han städade inte en gång, även om han hade ansvar över de gemensamma utrymmena, så struntade han i att städa, han orkade inte och var inte intresserad av att ha en ren spis att laga mat på....de fick mig att fundera på hur en sån person tänker, och hur det ser ut på hans rum. Varför är det så? Varför har vissa människor så svårt att anpassa sig till att ta ansvar och bli självständiga? Har deras föräldrar varit för snälla mot dom?





/ Henrik

The stoning of Soraya

Publicerad 2011-08-04 12:13:11 i Samhälle/politik

Har sett en film nu på morgonen, en film som jag inte sett förut. men som jag nu tog mig tid att se. The stoning of Soraya. Som alla hör på titeln är det knappast en barnfilm, långt ifrån. Det är en hemsk film, en brutal film om hur det faktiskt är för framför allt kvinnor i vissa delar av världen.



Filmen bygger på en verklig berättelse som skedde i Iran för ungefär 23 år sedan, filmen finns även som bok. Den handlar om Soraya som lever lyckligt med sin man och sina två barn, men inte får mycket kärlek av sin make, han är istället ute och är otrogen med diverse horor och lever loppan. Då maken, som heter Ali vill skiljas, motsätter Soraya sig detta då hon vet att livet kommer bli värre om han får igenom sin vilja. Detta kan Ali inte accpetera och hittar på en historia om att Soraya varit otrogen, och döms också, trots att hon är oskyldig, till stening och döden.

Detta är en brutal film, i synnerhet slutscenerna där man bara vill sluta kolla på filmen för det gör så ont i kroppen, man mår så dåligt av att se det. Detta är absolut en politisk/religiös film, men jag tänker inte ge mig in i  någon diskussion huruvuida islam gör och inte. Alla människor har sin egen religion och det finns olika avarter och extremism inom varje religion, oavasett om det är kristendom, islam, judendom, buddism eller hinduism, och bara för att dessa män, väljer att stena henne till döds, innebär inte det att alla muslimer är sådana och tillämpar de straffen. Det är viktigt att säga dessa tider, då religion känns hetare än någonsin, och säger man fel sak, då hamnar man i skiten direkt, vilket jag förstår, för mer fördomar föder bara mer hat. Dock, tycker jag att det som Iran gör, de straff dom har och de mänskliga rättigheter som finns i landet, är förkastliga. I synnherhet mot kvinnor, hbtpersoner och politiskt aktiva.

Har någon av er sett denna film?

/ Henrik

Inspiration

Publicerad 2011-08-03 21:45:55 i Matlagning

Sitter och kollar på Jamie Oliver middag på 30 minuter, verkligen inspirerande och givande program. Tycker han är väldigt duktig och saklig när han förklarar hur man ska göra, lugn och pedagogisk, en av mina favoriter.

Han håller i kvällens program på att laga lammspjäll eller lambracks som det heter, och rotfrukter till det. Mums.



Ser gott ut va? För att hitta recept och mer info om Jamie och hans matlagning, klicka här.

/ Henrik

Nackdel med att vara offentlig

Publicerad 2011-08-03 14:15:24 i Kändisar

Självklart är det väl både för och nackdelar med att vara offentlig, detta måste då vara en av de jobbigaste sakerna med att vara "känd", offentlig.



Håller knappast med miss Löwengrip i allt hon säger och gör, men ingen förtjänar detta, fruktansvärt verkligen.
Hoppas dom får tag på den jäveln som skrev så han åker dit för ofredande.

/ Henrik

Nudellunch

Publicerad 2011-08-03 14:12:16 i Dagbok

Har precis fått i mig dagens lunch, bestående av snabbnudlar med kycklingsmak, inte världens godaste och mest tillfredsställade maträtt, men det får duga en onsdag haha.



Smarrigt värre va? Erkänn du blev sugen ;)

/ Henrik

Masterchef Australia

Publicerad 2011-08-02 19:57:27 i Matlagning

Såg precis det senaste avsnittet av Masterchef Australia och Dani fick åka hem efter dagens
elimnation.



Det är bara tre stycken kvar nu, Kate, Alana och Michael, tror nog en av tjejerna tar det alltså, känns som så,
även om nog Michael slår ut Kate nu nästa program.

/ Henrik

Haba haba

Publicerad 2011-08-01 13:14:48 i Musik

Ikväll är det jättebra artister på Lotta på Liseberg, äntligen säger jag haha. Stella Mwangi, Paradise Oskar och Danny är några av artisterna, de låter ju jättebra. Man blir så glad, framför allt av Haba Haba.

Grattis på din namnsdag idag Per, du gamle kompis i norr. Kanske vi är nämrare varandra snart igen, snabbare än vad du tror :)



/ Henrik

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela